Πέμπτη 31 Μαρτίου 2011

Ας μιλησουμε για σειρες...(1)

Η αληθεια ειναι οτι παλιοτερα δεν με ενδιεφεραν σχεδον καθολου οι αμερικανικες σειρες. θυμαμαι απο παντα τον εαυτο μου να παρακολουθει καθε μεσημερι "Friends" τα σαββατοκυριακα, και στην συνεχεια "Charmed" τις Κυριακες. Νομιζω πως αυτη ηταν η πρωτη σειρα που με εκανε να κολλησω με το αθλημα. Θυμαμαι, μαζι με τον ξαδερφο μου παρακολουθουσαμε τα επισοδεια στην τηλεοραση, νοικιαζαμε σε dvd παλιοτερους κυκλους, βλεπαμε ατελειωτες ωρες βιντεο και φωτογραφιες στο ιντερνετ και ολα τα σχετικα που κανει ο καθε καμμενος.





Το κακο ομως πρεπει να εγινε καπου στην δευτερα με τριτη λυκειου, οπου εμαθα να λειτουργω μεσα στο ιντερνετ, και απο κει και περα δεν υπαρχει κανενα οριο. Ψεμματα, μεγαλο μου προβλημα ειναι ο χρονος. Οποτε ας παρω με την σειρα τις σειρες που εβλεπα και βλεπω τα τελευταια χρονια.

Η πρωτη σειρα π αναζητησα στο διαδικτυο ηταν τα "Χρονικα της Σαρρα Κοννορ" γιατι το παραδεχομαι, ειμαι καμμενη για τρελη για επιστημονικη φαντασια και οτιδηποτε περιεργο. Λιγο πολυ ειναι γνωστη η υποθεση, λιγο Terminator, λιγο η υπερπροστατευτικη μητερα, λιγο το ενα λιγο το αλλο, ποτε δεν τελειωσα αυτη τη σειρα. Το λεω και ντρεπομαι! Αλλα η αληθεια ειναι πως καποια στιγμη θα την τελειωσω.

Στην συνεχεια, στην τηλεοραση εβαλαν το Prison Break,και δεν ηθελα πολυ, καθε βραδυ 11 με 12 η τηλεοραση επαιζε Σκοφιλντ. Τι μανια και αυτη. Ποσες καμμενες συζητησεις, ποσοι ακυροι διαλογοι, ποσα σεναρια...



Μετα να πω την αληθεια δεν θυμαμαι ακριβως πως εγινε η αρχη, αλλα ξεκινησα LOST. Αυτο ηταν. Χανομουν για ωρες μπροστα απο την τηλεοραση,μερα νυχτα και εβλεπα  τους γνωστους σε ολους μας χαμενους να τραβανε τα μαλλια της κεφαλης του με το νησι που μπλεξανε. Μεγαλο κολλημα το LOST. Αλλα ας αναφερθω αλλη φορα εκτενως.


Αν θυμαμαι καλα, εκεινη την περιοδο αρχισα και ολα τα ιατρικα θεματα, House και προφανως Grey's Anatomy, που συνεχιζονται ακομα, καθε βδομαδα ενα επισοδειο και ειναι αρκετο. Εχουμε ηδη φαει μεγαλη δοση απο ιατρικα, 7 κυκλους το ενα, 5 κυκλους το αλλο και συνεχιζουν!

Παραλληλα περισυ το καλοκαιρι ξεκινησα κανονικα τα Csi, αρχικα το Miami και στην συνεχεια το Las Vegas. Δυστυχως το New York δεν το εχω δει ακομα, αλλα το καλοκαιρι πλησιαζει...

Κατι ξεχναω εε? Αααα ναι, προφανως τον μεγαλο και τρανο Dexter!! Μονο 12 επισοδεια ο κυκλος, 50 λεπτα το επισοδειο και σ γυρναει τον κοσμο τουμπα. Υπερβολικη σαν σειρα σε πολλα σημεια, αλλα δεν βαριεσαι...ολες οι σειρες εχουν καλες και κακες season.

 
Φυσικα δεν πρεπει να ξεχναω και τα βαμπιρικα, True Blood και Vampire Diaries παρακολουθω, χωρις να τρελαινομαι και πολυ για το 2ο οφειλω να ομολογησω, αλλα μιας και το αρχισα, ας μην το αφησω και στην μεσα. True Blood και παλι True blood, δεν το συζητω καν.

Φετος αρχισα και 2 αλλες σειρες, το Pretty Little Liars και το The Event. Το πρωτο ξεκινησε πολυ στο χαλαρο και προεκυψε να ειναι απ τις αγαπημενες μου οτι να ναι σειρες, και το 2ο ξεκινησε πλ υποσχομενα αλλα συνεχιζει πλ βαρετα κ κουραστικα.

Μετα εχω αν θυμαμαι καλα το FlashForward το οποιο ηταν καλο αλλα οχι κατι τρομερο. Αν ηταν και τρομερο αλλωστε δεν θα κοβοταν, το Big Bang Theory το οποιο δυστυχως εχει αρχισει να με κουραζει στον 4ο κυκλο, και το 30 Rock το οποιο εξακολουθω να το  βρισκω πολυ καλο!

Επισης εχουμε το Gossip Girl προφανως...περασμενα μεγαλεια ειναι αυτη η σειρα. Με 2 πρωτους κυκλους φανταστικους και απο κει και περα το χαος. Προσφατα αρχισα Boston Legal, που ειναι παρα πολυ απολαυστικο, οι διαλογοι, οι χαρακτηρες, οι καταστασεις...ολα μοναδικα!!



Και φυσικα αφηνω το καλυτερο της φετινης χρονιας για το τελος....FRINGE με κεφαλαια γραμματα. Οτι και να πουμε ειναι λιγο! Συνδιαζει τα παντα! Επιστημονικη φαντασια,φυσικη,τρελα, ατακες,χιουμορ,δραμα,περιεργες καταστασεις....το σεναριο ειναι περιπλοκο σε σημειο να σε κανει συνεχεια να μενεις με ανοιχτο το στομα, οι ηθοποιοι ειναι εξαιρετικοι, οι χαρακτηρες ειναι μοναδικοι....ολοι τους! Ολιβια,Πητερ, 

Γουωλτερ,Νινα,Γουιλλιαμ,Αστριντ,Λινκον,Αλλολιβια,Mπρόιλς και παει λεγοντας....

Ειναι γεγονος οτι ειμαι καμμενη. Σαν γνησια καμμενη ποτε δεν ξερω ποτε να σταματησω. Και για αυτο προετοιμαζω για το καλοκαιρι και αλλες σειρες, οπως Mad men,24, Dr, Who και ολα τα σχετικα. Θα ηθελα να αναφερθω ξανα και θα αναφερθω ξανα στις σειρες, αλλωστε ειναι γεγονος οτι ειμαι καμμενη!

8 σχόλια:

  1. Τώρα έπιασες το αγαπημένο μου θέμα, και ΄γω κάπως έτσι ξεκίνησα με Lost, μετά Prison Break και μετά χωρίς καν να το καταλάβω έφτασα να παρακολουθώ γύρω στις 10 σειρές +, και όλο προστίθενται και περισσότερες στο πρόγραμμα.

    Στο Fringe ξέχασες να αναφέρεις και τον μεγάλο Μπρόιλς :P

    Πάντως το "24" καλά κάνεις και το βάζεις για το καλοκαίρι γιατί η σειρά είναι εθισμός !!!

    (και 1000 ρεσπέκτ σε Lost, μην ξεχνιόμαστε)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ooo καλα που εθιξες το θεμα, να το διωρθωσω!
    Ακουω γενικα πολυ καλα λογια γι αυτη τη σειρα, οποτε ωρα ειναι να την αρχισω και γω σιγα σιγα.

    Το LOST δεν ξεχνιεται :P:P:P

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δεν εχεις δει 24 Βιλλυ;;αααααα γρρρρηγορα :p :D
    Εγω κολλησα με Fringe αυτη την περιοδο,ειμαι στο 2χ11 :D

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Θα το αρχιζα τωρα αν ειχα τον χρονο, αλλα δυστυχως δεν προλαβαινω με τιποτα! Παντως ειναι το πρωτο πραγμα που θα δω το καλοκαιρι απο σειρες. Γρηγορα το προχωρας! Πως σου φαινεται??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. lost for ever!!! su elege kati tragiko kai htan apolita fisiologiko.. malista su eline kai kapoies apories. se eftane se shmeio na les "nai re pwds dn to eixa skeftei"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Χαχαχαχα αληθεια που το ειχες σταματησει??? Στους τελευταιους κυκλους ηταν εντελως wtf!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πολύ καλό είναι,αν και κάποια αυτοτελή επεισόδια με κάνουν και βαριέμαι λίγο αλλά ντάξ,σε γενικές γραμμές μου αρέσει :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αν θυμαμαι καλα ειπες στο twitter οτι ησουν καπου στο 14ο του 2ου κυκλου. Λιγη υπομονη θελει τωρα, τα 15 και 16 ειναι πολυ καλα, και απο αυτα τα επισοδεια και μετα ακολουθει κανονικα την πορεια της ιστοριας. ;)

    ΑπάντησηΔιαγραφή