Παρασκευή 1 Απριλίου 2011

Twilight...ελπιζω να μην ειναι κολλητικο

Το καλοκαιρι του 2008 εαν θυμαμαι καλα, ετυχε να δω σε ενα βιβλιοπωλειο, ενα εξωφυλλο που μου κινησε το ενδιαφερον. Πλεον αυτο το εξωφυλλο ειναι ενα απ τα πιο γνωστα τ κοσμου, καθως ειναι απ το βιβλιο "Twilight".

Με τα πολλα, λιγο το οτι ηταν καλοκαιρι και ημουν στην αθηνα, λιγο το οτι βαριομουν τη ζωη μου, λιγο και το γεγονος οτι μου αρεσουν τα βιβλια, το αγορασα και ξεκινησα να το διαβαζω. Η ιστορια ειναι γνωστη, πολυπερπατημενη και αναμενομενη, αλλα σαν βιβλιο ηταν πολυ καλο και το ευχαριστηθηκα. Σε αυτο ισως φταιει και λιγο το γεγονος οτι εχοντας διαβασει τα Harry Potter, το στυλ γραφης του twilight μου φανηκε οικιο, και ετσι πηγα μετα απο μηνες στο βιβλιοπωλειο για να παρω και το 2ο με το που κυκλοφορησε.


Ωραιο και το 2ο, τελειωσε μεσα σε 2-3 μερες, και τοτε μπηκα στο τρυπακι που απαξ και αρχισω κατι, πρεπει να το τελειωσω. Φυσικα ηθελα και το συνεχισα, και ετσι μην τα πολυλογω πηρα και το 3ο, στην συνεχεια το 4ο στα αγγλικα, το 4ο στα ελληνικα και το 5ο το εκτυπωσα. Σιγουρα, μετα απο λιγο σαν σειρα βιβλιων εγιναν λιγακι κουραστικα. αλλα απ την αλλη μου αρεσαν.


Καποια στιγμη στο ενδιαμεσο των βιβλιων, εμαθα πως θα βγει η σχετικη ταινια. Χαρηκα ηταν η αληθεια, οι ηθοποιοι μου φανηκαν ΟΚ, και πηγα θυμαμαι 1η ιανουαριου και την ειδα. Ωραιο εργακι, περασαν ευχαριστα 2 ωρες αλλα το βιβλιο ειναι βιβλιο, και η ταινια δεν μπορει με τιποτα να το συναγωνιστει. Και τοτε εγινε το κακο...


Μεσα σε λιγο καιρο αντιληφθηκα οτι αρχισε να δημιουργειται ενας παγκοσμιος πανικος, αρχικα με τους ηθοποιους, στη συνεχεια με το εργο και τελος με το βιβλιο. Ξενερωσα την ζωη μου.
Οπου και αν πηγαινα, οπου και αν ανοιγα την τηλεοραση και το PC εβλεπα αστειοτητες ή μαλλον γελοιοτητες τυπου Team jacob και Τeam Edward. Αυτο ηταν. Καπου εκει περα, αρχισα να απωθουμαι απο τη συγκεκριμενη σειρα βιβλιων,τις συγκεκριμενες ταινιες και φυσικα οτιδηποτε σχετικο.


Ο μεγαλος μου φοβος αυτη τη στιγμη ειναι μηπως γινει και κατι αντιστοιχο με την αγαπημενη μου σειρα βιβλιων "Αγωνες Πεινας" και αρχισω να τραβαω τα μαλλια μου. Ευτυχως ή δυστυχως τα φαινομενα πνευματικης τυποποιησης και ομοιμορφιας με κανουν να βγαζω σπυρακια.


Αλλωστε οταν αντιλαμβανεσαι οτι κανουν μια ταινια αποκλειστηκα και μονο για εμπορικους σκοπους,διαλεγουν τους ηθοποιους με σκοπο να τους λατρεψουν για το πως φαινεται, η ταινια εχει χασει το νοημα της και πλεον δεν αντιστοιχει στο βιβλιο.





4 σχόλια: