Κυριακή 3 Απριλίου 2011

Kill Bill

Kill Bill...
μια ταινια (χωρισμενη σε 2 μερη) που την θεωρω απο τις αγαπημενες μου, με διαφορα. 
Θα την εβαζα στην κατηγορια των "καμμενων ταινιων" που εχω, κυριως για τις υπερβολες που εχει, πρεπει ομως να τονισω πως οι "καμμενες ταινιες" ειναι και οι αγαπημενες μου! Το στορυ, απλο, μια γυναικα, η "νυφη" στο 1ο μερος και η "Beatrix Kiddo" στο 2ο, πρωην πληρωμενη δολοφονος, αρχιζει σιγα σιγα να σχεδιαζει τους φονους της πρωην ομαδας της, σαν εκδικηση που την ξυλοκοπησαν,εμεινε σε κωμα για 4 χρονια,και της σκοτωσαν το αγεννητο παιδι της. 

Μεσα στην ταινια εμφανιζονται πολλα αντικειμενα τα οποια κανουν εντυπωση, τα σπαθια Hatori Hanzo, το Pussy Wagon, φυσικα οι χαρακτηρες περα απ τους προταγωνιστες, πχ ο Pai Mei και φυσικα δεν μπορω να μην αναφερθω στο πραγματικα απιστευτο soundtrack. 

Πολλους τους ενοχλει το γεγονος οτι εχει πολυ αιμα, βια, και περιεργες σκηνες με κομμενα ακρα και ολα τα σχετικα, ομως σοβαρα τωρα, ο Ταραντινο σκηνοθετησε, εστω και λιγο αιμα θα υπαρχει!

Περα απο την "Νυφη", εμφανιζονται οι ιστοριες και αλλων ανθρωπων, οπως των εχθρων της. Ετσι βλεπουμε αρχικα λιγο την ζωη που εχει η Vernita Green, η πρωτη αντιπαλος της, σε ενα σπιτι παντρεμενη, με μια μικρη κορη. Πιο ενδιαφερουσα ειναι η ιστορια της O-Ren Ishii, η οποια μας παρουσιαζεται με την μορφη anime (αμα κανω λαθος διορθωστε με, δεν γνωριζω και πολυ απ αυτα), και δειχνει ποια γεγονοτα την οδηγησαν να γινει δολοφονος.

Τελος, στο 2ο μερος, μας δειχνει την νυφη εναντιων του Budd, και της Elle Driver, και μας οδηγει στη μαχη της με τον Bill και την αληθεια για την κορη της. 



Δεν θεωρω οτι απλα ειναι ταινια, περισσοτερο ειναι ενα ολοκληρωμενο πακετο με διαλογους, αντικειμενα, ιστορια, διαλογους,soundtrack, και ανατροπες.


4 σχόλια:

  1. egw ti na pw pou otan tin prwtoeida, egtrwga kai kotopoulakia me ketsap??/ san twra t 8imamai...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Hahahahaha!!! Εχεις μια ταση να συνδιαζεις το καταλληλο φαγητο με την καταλληλη ταινια!!! Αυτο που δεν ξεχναω με τιποτα ηταν οταν βλεπαμε την "Καταρα" και http://www.youtube.com/watch?v=iJpooPuCUT0 στην "σκηνη" αρχισε ν ουρλιαζει ο Χιονης!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Περιττό θεωρώ το να πώ πόσο μου αρέσουν οι ταινίες του Tarantino,φαίνεται άλλωστε :D Όλες είναι αγαπημένες μου,αλλά τα Kill Bill είχαν διαφορετική αισθητική.Πόσο έντονα συναισθήματα έβγαλε η ιστορία της O-Ren και μάλιστα σε anime σεκάνς!Δύσκολο εγχείρημα,αλλά παιχνιδάκι για τον μάστερ :D Δεν ξέρω αν άκουσες,έχει βγει και το ολοκληρωμένο footage της ιστορίας της O-Ren με τίτλο: Τhe Whole Bloody Affair".Το καλοκαίρι ελπίζω να κυκλοφορήσει και προς τα δώ :)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. oooo πλακα κανεις?? Χαμπαρι δεν εχω παρει! :/ μακαρι να βγει γτ η ιστορια της ηταν πολυ ιδιαιτερη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή